Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Lisanne

Lisanne
Heeft 56 instructies gemaakt

Hoe kun je een heerlijk glutenvrij feestmaal bereiden?

Omschrijving

Mensen met coeliakie hebben een glutenintolerantie waardoor ze niet alles kunnen eten. Gluten zitten verwerkt in veel alledaagse producten zoals brood, pasta en koek. Dit maakt het moeilijk om een lekker glutenvrij diner te bereiden. Om toch te kunnen genieten met de feestdagen of tijdens andere gelegenheden, kun je met behulp van deze instructievideo een heerlijk driegangen diner op tafel zetten. Lees de handleiding eronder om het recept en de stappen voor het bereiden van de glutenvrije gerechten, nogmaals na te lezen.

Handleiding
Benodigdheden
  • Voorgerecht:
  • Glutenvrij brood
  • Buratta kaas
  • Basilicum
  • Cashewnoten
  • Pijnboompitten
  • Citroensap
  • Hoofdgerecht:
  • Glutenvrije broodmix
  • Gepekelde varkensham
  • Zout en Gist
  • Suiker, Water en Eigeel
  • Nagerecht:
  • Lange vingers zonder gluten
  • Marcarpone en Magere kwark
  • Suiker
  • Vanillestokje
  • Pure chocolade
  • Slagroom

1. Voorbereiding burrata mouse met crostini's

Snij het glutenvrij brood in dobbelsteentjes en besprenkel ze met olijfolie. Doe deze samen met cashewnoten op vetvrij papier in de oven tot ze mooi lichtbruin zijn.

2. Pesto en buratta kaas

De pesto wordt gemaakt met fijne basilicum. Doe deze in een bakje met pijnboompitjes, twee eetlepels olijfolie en wat citroensap. Even mixen en je hebt gemakkelijk en snel een pesto. Doe de buratta kaas in een mengbeker met een klein beetje olijfolie, peper en zout. Nu gebruik je de staafmixer weer. Ten slotte snij je een tomaatje in kleine blokjes. Doe de crostini's onder in het glas en schenk de buratta mouse daar bovenop. Vervolgens een laagje pesto en tomatenblokjes en strooi de fijngehakte cashewnoten eroverheen.

3. Ham in brooddeeg

Kook als eerst de ham. Doe de broodmix in de mengbeker, stooi er een beetje gist bij, een theelepeltje zout, een halve liter warm water, een eetlepel olijfolie en zet de machine zachtjes aan. Als het beslag tot deeg is gemixt ga je het kneden. Laat het vervolgens tien minuten rusten onder een vochtige doek. Leg de ham op het deeg en pak deze mooi in. Daarna bestrijk je deze met eigeel. Ten slotte kan het brood in de oven.

4. Stracciatella-frambozen-tiramisu

Pureer de frambozen en strijk dit over de lange vingers. Mix de mascarpone, de kwark en de vanille tot een creme. Voeg de chocoladeschotsen en de suiker toe aan de creme en spatel dit even door. Vervolgens smeer je de massa over de lange vingers uit en kan het drie uur in de koelkast.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!