Vergeten?

Inloggen met je Facebook

Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

Wanneer en hoe kun je bij het breien overgaan op een nieuwe bol of streng garen?

  • 4 jaar en 2 maanden geleden
  • 18940 keer bekeken
  • Waardering
    0

Omschrijving

Met een nieuwe bol of streng breigaren verder breien is heel eenvoudig. Als je beschikbare draad te kort is of je wilt een andere kleur garen in je breiwerk verwerken, is dat geen probleem. Zo kun je jouw breipatroon dus gewoon weer vervolgen!
In de instructievideo kun je zien hoe makkelijk het is, in de handleiding eronder kun je het allemaal rustig nog eens nalezen. Bron: Knipmode

Handleiding (afdrukken)

1. Wanneer begin je met een nieuwe bol of streng?

Als de beschikbare draad korter is dan 3 keer de breedte van het breiwerk of als je met een andere kleur verder wilt breien, moet je met een nieuwe bol of streng breigaren beginnen.

2. Hoe ga je over van de ene bol garen op de andere?

Leg aan het einde van een gebreide toer de resterende draad achter het breiwerk en brei de volgende toer met het garen van een nieuwe bol of streng. Laat een stukje draad van het nieuwe garen hangen aan de achterkant van het breiwerk. Als het breiwerk af is steek je dit draadje met een dikke, stompe, naald weg in het breiwerk.

Je kunt ook de twee draden van de eerste en de nieuwe bol samen breien en dan later de eindjes wegwerken.

Wist je dit?

Traditionele breinaalden zijn gemaakt van aluminium of plastic. Plastic naalden zijn over het algemeen wat lichter dan de aluminium naalden.
Ook worden er naalden gemaakt van bamboe en hout. Deze naalden nemen tijdens het breien snel de temperatuur aan van je lichaam, dit in tegen stelling tot andere naalden. Naalden van bamboe en hout zijn meestal iets stroever dan naalden van aluminium en plastic. Hierdoor glijden de steken minder snel per ongeluk van de naald en zijn deze naalden geschikter voor het breien met een zeer glad breigaren. Nadeel is dat houten naalden en naalden van bamboe kunnen breken. Bron: allesoverbreien.nl

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!

Deze instructie melden als ongepast