Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Lisanne

Lisanne
Heeft 56 instructies gemaakt

Hoe kun je gevulde zalmrolletjes maken?

Omschrijving

In deze instructievideo leer je hoe je smakelijke zalmrolletjes kunt maken. Een lekker en gezond hapje voor bij de paasbrunch, andere feestdagen of bij een verjaardag. De rolletjes worden gemaakt van gerookte zalm en hebben een heerlijke vulling van witte wijn, yoghurt en slagroom.
Bekijk ook de handleiding onder de video nog even als je het recept en de ingrediënten wilt nalezen.
Bron: SuperdeBoer

Handleiding
Benodigdheden
  • Pakje gerookte zalm
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 fles droge witte wijn
  • yoghurt
  • slagroom
  • peterselie
  • zout
  • peper
  • veldsla
  • plastic folie

1. Voorbereiding vulling

Laat twee blaadjes gelatine minstens 4 minuten weken in koud water, Schenk 100 mililiter droge witte wijn in een pannetje en verwarm dit voorzichtig op een klein vuurtje, zorg ervoor dat de wijn niet gaat koken. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe aan de wijn. Roer dit met een garde tot de gelatine opgelost is. Vervolgens voeg je 1 deciliter yoghurt bij de wijn en dit meng je even goed door. Plaats het pannetje dan in de kom met ijswater, zodat de inhoud van het pannetje af kan koelen. Klop de slagroom in een kom tot het de dikte krijgt van vla, dan kun je de slagroom bij het mengsel van yoghurt en witte wijn voegen. Ook snij je de helft van de zalm in stukjes en voeg je dit aan het mengsel toe. Even doorroeren en nu kan het pannetje terug op het ijswater. Ten slotte snij je de peterselie en voeg dit met een beetje zout en peper toe aan de vulling.

2. Voorbereiding zalm

Pak een rolletje plastic folie en doe hier twee laagjes van op elkaar. Leg de plakjes zalm voorzichtig naast elkaar neer. Verspreid de vulling gelijk over de plakjes zalm, rol het folie over de zalm heen en druk het strak aan. Daarna rol je de zalm door zodat je een rolletje krijgt. Snij de folie af en draai de uiteindes van de folie strak op. De zalmrolletjes kunnen nu drie uur lang opstijven in de koelkast.

3. Zalmrolletjes maken

Snij de rol met zalm in folie in kleine stukjes. Dan haal je de folie van de rolletjes en presenteer je ze op een bord. Voor de kleur en de garnering kun je kleine stukjes veldsla op de rolletjes neerzetten.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!